Au învins, dar n-au convins

CS Volei Municipal Zalău – CSM Bucureşti 3 – 0 (25 – 16, 25 – 15, 25 – 19)

Volei Municipal Zalău a început anul cu o victorie în trei seturi, pe teren propriu, în faţa penultimei clasate, CSM Bucureşti, dar jocul formaţiei pregătite de Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae nu a fost foarte strălucit.
Începutul actului întâi a fost echilibrat, Zalăul conducând pentru prima dată la scorul de 5 – 4, prin AS-ul reuşit de Peter Nagy. Jocul la preluare şi la serviciu nu fost foarte bun nici în continuare, astfel că avansul de la primul time-out tehnic a fost de un singur punct în favoarea Zalăului, 8 – 7. Bucureştenii pregătiţi de fostul jucător al Rematului, Valentin Pereu, au ţinut aproape până la a doua întrerupere tehnică, când tabela arăta 16 – 14 pentru gazde. Lamb şi compania s-au desprins decisiv pe final şi s-au impus la nouă puncte, 25 – 16.
Şi începutul setului doi a fost echilibrat, CSM-ul egalând la cinci, după ce Volei Municipal a avut 3 – 1. Scorul a devenit 8 – 6 la prima întrerupere tehnică, iar la cea de-a doua a avut avans de şapte puncte, 16 – 9. Diferenţa de valoare dintre cele două formaţii a început să iasă tot mai mult în evidenţă, iar Zalău s-a impus la o diferenţă de zece puncte, 25 – 15.
Actul al treilea a durat cel mai mult. Zalăul a început cu două modificări, Gheorghiţă luându-i locul pe centru lui Birău, iar neamţul Kreause, pe extremă, lui Bala. CSM Bucureşti a început la fel ca în primul set, cu 2 – 0, dar voleibaliştii zălăuani au revenit şi au condus cu 8 – 6 la primul time-out. Diferenţa a fost tot de două puncte şi la a doua întrerupere tehnică, 16 – 14, iar în final, jucătorii lui Vlaicu s-au impus la19.
„Joicul nu pot să spun că a fost extraordinar de spectaculos, dar importante sunt cele trei puncte. Ne-am propus să obţinem o victorie, care să le dea încredere băieţilor pentru meciul de săptămâna viitoare, de la Dinamo. Am avut o uşoară inexacticate la preluare, dar pe parcurs am revenit şi am pus probleme prin servicii. Despre Kaurse este greu să îmi spun o părere, fiind primul său meci oficial. Nu a fost rău, dar trebuie ţinut cont că a sosit la echipă abia vinerea trecută, iar relaţiile de joc nu se fac de pe o zi pe alta”, a declarat Aurel Vlaicu la finalul partidei.
De cealaltă parte, antrenorul Valentin Pereu a precizat: „Din păcate, sunt puţin dezamăgit de atitudinea jucătorilor. Am avut şi un jucător accidentat, dar acest lucru nu este o scuză. Trebuie, însă, să recunoaştem că a fost un meci de antrenament, pentru că era clar că nu puteam emite pretenţii la victorie. Obiectivul nostru este să nu retrogradăm, unul pe care cred că-l putem realiza”.
În etapa viitoare, programată sâmbătă, 25 ianuarie, formaţia zălăuană va evolua pe terenul echipei Dinamo Bucureşti.
CS Volei Municipal Zalău: Adriano Laamb, Peter Nagy, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea, Leonardo Dall Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher (libero). Au mai evoluat: Sebastian Krause şi Mihai Gheorghiţă. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae

Leave a Comment